Waarom verkiezen Belgen lokale investeringen?
CENTURY 21

Investeren in een tweede verblijf in België kent een opmerkelijke groei. Tegenwoordig bezit meer dan één op de tien Belgen meerdere onroerende goederen. Maar waarom kiezen de Belgen ervoor om in hun eigen land te investeren?

1. De veiligheid

België wordt gezien als een politiek en economisch stabiel land, wat het een veilige bestemming maakt voor vastgoedinvesteringen. Belgen geven de voorkeur aan investeren in hun eigen land omdat ze vertrouwen hebben in het rechtssysteem en de bescherming van hun rechten als eigenaren. Deze juridische en economische zekerheid garandeert dat hun investering beschermd is tegen extreme politieke en economische schommelingen, wat niet altijd het geval is in het buitenland.

2. De rentabiliteit

De Belgische vastgoedmarkt biedt interessante rentabiliteitsperspectieven, vooral wat betreft seizoensverhuur. Kustgebieden zoals de Belgische kust en toeristische gebieden zoals de Ardennen trekken het hele jaar door veel bezoekers, waardoor eigenaren van tweede verblijven substantiële huurinkomsten kunnen genereren. Investeerders kunnen zo een goed rendement behalen dankzij hoge huurprijzen en een constante vraag.

3. De nabijheid

Aangezien België een relatief klein land is, is het voor eigenaren gemakkelijk om hun tweede verblijf te beheren en te bereiken. Dit vergemakkelijkt ook het persoonlijk gebruik van de tweede verblijven voor weekenduitjes of vakanties, zonder de problemen van lange reizen of culturele en taalverschillen. De nabijheid zorgt ook voor een efficiënter beheer in geval van problemen die snelle interventie vereisen.

4. Thuiswerken

De Covid-19 pandemie heeft de manier van werken getransformeerd, met een massale adoptie van thuiswerken. Deze nieuwe flexibiliteit heeft veel Belgen aangemoedigd om tweede verblijven te zoeken waar ze op afstand kunnen werken terwijl ze genieten van een aangenamere omgeving. Huizen in landelijke of kustgebieden bieden een ideale omgeving voor thuiswerken, ver weg van de drukte van de steden.